Menu

Sonax, een spelwisselaar voor auto’s

Iedereen wilt een schone auto, ook als er al een tijdje in is gereden. Voor iemand die een auto heeft, is het een droom als het er splinternieuw uit blijft zien. Maar om regelmatig naar de garage te gaan voor een behandeling is niet ideaal voor iedereen. Dit is waarom steeds meer mensen car detailing zelf onder handen nemen. Het bespaart niet alleen geld, maar het schept een band tussen eigenaar en voertuig. Met wat visie, geduld en Sonax kun je helemaal zelf je auto droom waarmaken.

Wat is car detailing eigenlijk?

Ook al hebben poetsen en car detailing met elkaar te maken, het zijn niet dezelfde behandelingen. Autolak bestaat uit drie verschillende lagen en je kijkt ernaar van buiten naar binnen. Je hebt eerst het buitenste laag, die ook wel de blanke lak wordt genoemd. Dan heb je kleurlak en de primer. Pas daarna heb je het metaal van de auto. Bij het poetsen van een auto verzorg je dus de buitenste laag van de lak, maar je beschermt ook de glans. Je zorgt ervoor dat de lichte krassen worden hersteld. Car detailing gaat iets verder dan dat; zowel exterieur als interieur wordt aangepakt. Het gaat erom dat de auto in z’n best mogelijke staat is en blijft. Er wordt meer gefocust op het cosmetische aanzicht dan de mechanische. De stappen – wassen, kleien, polijsten, waxen, coating – zorgen er niet alleen voor dat de auto er splinternieuw uitziet, maar ze versterken de bescherming die het nodig heeft van inwerkingen van buitenaf. Daarnaast maken de stappen de volgende wasbeurt wat makkelijk. Het gaat dus echt om details en het streven naar de kwaliteit daarvan, niet om hoeveelheid.

De Sonax doe het zelf productlijn

Sonax is de dochteronderneming van de Duitse Hoffman groep en ze leveren autoverzorgingsproducten aan beide de professionele en particuliere markt. Met de doe het zelf producten richten ze zich op beginnende detailers. De producten zijn zo samengesteld dat detailers, met veel of weinig ervaring, zorgeloos nog steeds fantastische resultaten kan behalen. De producten zijn van hoge kwaliteit en ze kosten minder dan andere merken die een wat minder goede kwaliteit hebben. Een ander voordeel is dat voor elke stap die er bij car detailing bij komt kijken wel iets bij zit voor jou als het gaat om inhoud, kleur en geur. 

Het beste van Custom Car Care

Bij Custom Car Care is er niet een breed assortiment aan de Sonax producten, maar je wordt ook ondersteund door de gedetailleerde productomschrijvingen. Bij de producten wordt er duidelijk uitgelegd wat de samenstelling van ingrediënten is, wat het doel van het product is, wat de voordelen zijn en hoe je stap voor stap een goed resultaat behaalt.